Les quatre columnes de fusta que van donar nom al Cafè de les Columnes i que s’han mantingut durant els anys a l’edifici que ha estat regentat per Ferreteria Ustrell es restauraran i es posaran en el vestíbul d’entrada del nou edifici d’habitatges que es construirà en aquest indret.

Segons han explicat des d’MSM Arquitectes, redactors del projecte del nou bloc de pisos, les quatre columnes de fusta tenien un basament de pedra que no s’havia vist perquè la base estava amagada perquè el terra actual s’havia aixecat del nivell. El que no es podrà recuperar són els capitells, “que eren de cartró i estaven molt malament”.

Ara, les columnes s’han traslladat a un taller per ser restaurades. “Com que tenen la mateixa alçada del vestíbul nou, el promotor ha decidit col·locar-les allà amb una placa que expliqui la seva història”, indiquen des d’MSM Arquitectes.

El nou bloc d’habitatges que s’està construint a la cantonada de l’avinguda de Barcelona amb el passeig Pi i Margall tindrà una alçada de planta baixa i quatre pisos pel costat de la carretera, mentre que la banda del passeig serà de planta baixa més tres pisos.

Les imatges que acompanyen aquest escrit corresponen a la simulació de com quedaran les columnes un cop el nou edifici estigui enllestit.

Redacció


Notícies relacionades:

Retiren les columnes de l’històric Cafè i Cinema Les Columnes

S’enderroca l’edifici de la Ferreteria Ustrell